Boksning – en sport der også er for kvinder

Boksningen har en spændende historie bag sig. Det er en kampsport, der så dagens lys for rigtig mange år siden. Mange stærke mennesker dyrker boksning som motionsform, og flere og flere kvinder har også indtaget sporten. Ikke bare som motionsform – men rent faktisk også på konkurrenceplan. Boksning er ikke kun for de hårde og seje – har man ingen erfaring med at bokse, og er man lidt forsigtig, kan man også undersøge mulighederne i sporten.

I Danmark er der selvfølgelig mange sportsgrene at vælge imellem – så hvorfor skal man som kvinde lige vælge boksning? Det skal man selvfølgelig, fordi man bliver stærkere af det. Mange kvinder bliver mere selvsikre efter at være gået i gang med at bokse. Nogle kvinder får også hurtigt blod på tanden og begyndere senere at dyrke sporten på konkurrenceplan. Er man ny inden for boksning, kan det være godt at kende til Sportsens historie – den er nemlig ret spændende.

Boksning – et godt bud på et fedt fællesskab

Begynder man at bokse, så møder man lynhurtigt mange ligesindede. Kvinder i alle aldre er vilde med at gå til boksning, og man finder også hurtigt ud af, at der er meget andet på programmet end selve boksningen. Man skal også sjippe og hoppe, mens det heller ikke er ualmindeligt, at man laver andre former for konditions- og styrkeøvelser. Nogle steder foregår træningen i en kælder, mens de andre steder foregår i et motionsrum eller en gymnastiksal.

Det er meget forskelligt, hvad de enkelte klubber har at byde på. Man kan tjekke holdplanen ud, og er man helt ny, skal man selvfølgelig finde et hold for begyndere. Så kan man være sikker på, at man har det samme udgangspunkt som holdets øvrige deltagere. Man kan godt regne med, at der i de fleste klubber er træning to gange ugentligt.