De helt store

Der bliver hvert år diskuteret igen og igen, hvem der er de helt store i boksning, og der bliver brugt mange timer på at debattere, hvem som er den bedste pund for pund bokser på tværs af alle vægtklasser, og nej der er ikke mange som er enige.

Fra de gamle legender som Sugar Ray Robinson over Muhammad Ali (Cassius Clay) til de mere nutidige som Mike Tyson og Klitschko brødrene bliver der snakket om, hvem der er den største, og hvem som ville kunne tæve de andre i ringen, hvis de havde kæmpet på samme tid.

Der er mange, som har en holdning til boksning, men hvem der er bedst, vil man naturligt aldrig finde ud af, for ikke kun er tiden ikke den samme, de boksede i, men der er forskellige andre faktorer som videnskab og andet, som spiller ind, for videnskaben har gjort meget ved træningsmetoderne i alle sportsgrene de sidste 100 år.

En ting ligger dog meget fast, at den titel i verden, der er og altid har været mest fokus på, er verdensmesterskabet i sværvægt, den for boksere over 90 kilo. Det er de store og tunge drenge med en rigtig god portion spinat i armene og et hårdt punch, som kan sikre dem en sejr.

Der er lange lister over de store

Der er dog også nogle af de store, som kommer fra de mindre vægtklasser, Manny “Pacman” Pacquiao, Floyd Mayweather og listen er faktisk for lang til at nævne alle her.

Hvorvidt der er nogle danskere, som vil havne på listen over de største boksere nogensinde, ved vi ikke, men der er nogle gode bud som lMikkel Kessler, som nåede at være verdensmester i nogle af de store forbund, og der er også boksere som Jørgen “Gamle” Hansen eller Brian Nielsen, nogle kaldte ham bokseklovnen, men han nåede langt på at slå hårdt og på at kunne tåle at få nogle øretæver.

Blandt dem, som de fleste kalder de helt store, vil der altid være legenden Muhammad Ali. Manden født som Cassius Clay, en mand som kom fra fattige kår og blev en legende med verdensmestertitler, suspenderede perioder, fordi han nægtede at aftjene værnepligt, og en genvunden titel i Zimbabwe, hvor han slog en anden legende, George Foreman, i kampen kendt som Rumbe in the Jungle, og i kampen mod Joe Frazier, som alle i dag kender som the thrilla i Manilla.

De største danske boksere er faktisk mange. Der har altid været en stor portion af amatørboksere at tage fra og legendariske bokseklubber som Kelly har været rigtig gode repræsentanter for den danske boksestand i mange år.

I flæng skal nævnes hans Henrik Palm, Jørgen “Gamle” Hansen, Gert Bo Jacobsen, Brian Nielsen, Mikkel Kessler og Patrick Nielsen. Alle boksere, som har fået titelkampe i de store forbund, og som har holdt titler i mindre forbund. Noget som ikke er så let, som det lyder til, for det er hårdt arbejde at nå til tops, og bare det at komme i betragtning til en titelkamp er noget, som kun ganske få boksere nogensinde vil komme i betragtning til.

Selvom der kommer flere og flere til i the hall of boxing, og de bliver indlemmet i selskabet med de største, så bliver de gamle guder aldrig glemt. De bliver husket på lige fod med dem, som i dag er de største stjerner i de moderne gladiatorkampe, som boksekampene ofte bliver beskrevet som.