Forskellige forbund

Som det er med så mange andre ting her i livet, så kan vi mennesker ikke rigtig blive enige om noget som helst, Der er derfor, der er nu mange forskellige forbund indenfor boksning, og der er en konstant kamp om at være det største forbund. Det er meget forvirrende for dem, som ikke rigtig følger så meget med i boksning, og der er sågar nogle af dem, som følger boksning, som har opgivet at følge med i, hvilke forbund der er, og hvem, som har bælter i hvilke forbund.

Forbundene dækker ofte en verdensmestertitel, og der er mange af de rigtig gode boksere, som forsøger at samle alle forbundene mestertitler, og derved kan de kalde sig en af de største nogensinde.

Det er populært at danne forbund

Der er dog nogen, som mener, at de mindre forbund, som hele tiden dukker op, og hvor nogle hurtigt forsvinder igen, burde lukkes permanent, og at de store burde samles under et enormt forbund, for det er ikke rigtig muligt at holde styr på det hele. Der er også alt for meget politik og økonomi i det hele, når der er så mange forbund, de forskellige boksepromotere skal til at give purseoffers til forskellige forbund, og det bliver også for let for en, som sidder på en titel at tage imod de kampe, hvor man tror på, man ikke mister titlen.

Det er en jungle at bevæge sig ind i, og der er alt for mange, som prøver lykken som promotor, men de stopper hurtigt igen, for det er næsten som om de har bevæget sig ind i den kriminelle underverden siger de. Der er underhåndsaftaler, bestikkelser og hemmelige aftaler, som skal overholdes, og der er så mange uskrevne regler og skikke, at det er umuligt at komme ind i den verden, med mindre du har en fod indenfor hos en af de gamle i dette spil, og at de sørger for, du kommer med rundt og lærer det, som der skal til.

Der er faktisk flere som har kigget mod fodbolden, når de kigger på, hvordan man skal køre de forbund som en samlet enhed. Dem, som gerne vil have et overordnet forbund som det, der er i fodbolden, som styrer VM, og så oveni nationale forbund, som står for det derhjemme, skeler denne vej. Det vil nok ikke rydde helt op i den megen korruption, som der efter sigende skulle være i boksesporten, for det er der også meget af i de internationale fodboldforbund, men der er ikke så meget bureaukrati, når der ikke er 4-9 forbund, som alle kalder sig verdensmester.

Her sidder der en masse, som holder styr på de boksere, der er på forskellige rangeringslister, og hvem som nu fortjener at udfordre den siddende verdensmester i de forskellige forbund. Det bliver for meget politik og for lidt om det, som det burde handle om, nemlig boksningen.

Lange udsigter

Det ser dog ikke ud til, at der kommer noget overordnet forbund på verdensplan, der vil overtage styringen, så indtil videre skal vi finde os i, at det er en jungle, som vi skal kæmpe os igennem, når de forskellige forbund indrangerer boksere. Der kan være så stor forskel som 100 pladser fra det ene til det andet forbund, og der er ingen argumentation for at lade en bokser hænge i den tunge ende. Det er politik, og hvor gode promoterne er til at sætte bokserne op, som lige nu bestemmer meget.